3 tips voor het wassen van je auto deze winter

Veel autoliefhebbers vinden het belangrijk om hun auto goed te onderhouden. Zeker in de winter, wanneer auto’s te maken krijgen met winterse aanslag, is het van essentieel belang om je auto goed schoon te houden. Hier zijn 3 handige tips om dit zelf te doen.

Tip 1: Verwijder strooizout en pekel met Pre Wash

Met de temperatuur onder het vriespunt en strooiwagens die klaarstaan om wegen sneeuw- en ijsvrij te maken, is het cruciaal om strooizout te vermijden. Autolak kan namelijk beschadigd raken door het agressieve karakter van het zout.

Verwijder strooizout en andere vervuiling eenvoudig en snel met een Pre Wash. Bekijk ook de onderstaande video hoe je Pre Wash gebruikt:

Tip 2: Houdt de velgen goed schoon 

Niet alleen de autolak, maar vooral de velgen van je auto krijgen te maken met winterse aanslag. Vooral gevoelige velgen, zoals lichtmetalen velgen, lopen extra risico op beschadiging door strooizout. Maak het een gewoonte om je velgen minstens één keer per week grondig te reinigen met een velgenreiniger.

Als je gevoelige velgen hebt, is het aan te raden een pH-neutrale velgenreiniger te gebruiken, zoals Fallout Remover. Deze reiniger is ook geschikt voor het verwijderen van roestplekjes op de autolak die kunnen ontstaan door strooizout.

Velgen schoon houden in de winter

Tip 3: Voorkom vastgevroren autodeuren met Bumper & Tyre Care 

's Morgens kunnen autodeuren na een nacht vorst vastvriezen. Dit is te voorkomen door een beschermende laag aan te brengen op de autorubbers. Gebruik hiervoor het product Bumper & Tyre Care en breng het aan met het puntje van een applicatiespons. Herhaal dit proces eens in de twee weken om de rubberen afdichtingen te beschermen tegen bevriezing.

Wist je dat de Cartec Essentials verkrijgbaar zijn bij meer dan 250 professionele verkooppunten? Vindt een verkooppunt in de buurt via de verkooppunten pagina