Hoe maak ik het dashboard van de auto schoon?

Het dashboard van je auto is een van de meest prominente onderdelen van het interieur. Het is niet alleen het eerste wat je ziet als je in de auto stapt, maar het kan ook snel vuil worden door stof, vingerafdrukken en andere vervuiling. Daarom is het belangrijk om regelmatig het dashboard schoon te maken. In deze blog bespreken we 5 tips om het dashboard van je auto grondig te reinigen.

1. Gebruik de juiste producten

Voor het schoonmaken van het dashboard van je auto is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Gebruik geen agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de afwerking van het dashboard kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een speciale dashboardreiniger of interieurreiniger die geschikt is voor het schoonmaken van kunststoffen.

Dashboard Lotion voordelen

Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan. 

Dashboard Lotion van Cartec Essentials is zo'n dashboardreiniger. Het product geeft het dashboard weer een frisse en zijdematte uitstraling. Daarnaast geeft het product ook een licht-reinigende werking. Wil je het dashboard grondig reinigen, dan raden we aan om Interior Multi Cleaner te gebruiken. Dit is een echte reiniger voor het dashboard.

2. Gebruik een microvezeldoek of applicatiespons

Gebruik altijd een zachte microvezeldoek of speciale applicatiespons om het dashboard schoon te maken. Hiermee voorkom je krassen op het oppervlak van het dashboard. Daarnaast is een microvezeldoek beter in staat om stof en vuil op te nemen.

3. Begin met droog schoonmaken

Voordat je begint met het gebruik van een reinigingsproduct, is het belangrijk om het dashboard eerst droog schoon te maken met een stofdoek. Dit helpt bij het verwijderen van stof en vuil van het oppervlak.

4. Breng de reiniger aan

Breng de dashboardreiniger of interieurreiniger aan op de microvezeldoek of applicatiespons en wrijf hiermee voorzichtig over het dashboard. Vermijd daarbij het aanbrengen van te veel druk om krassen te voorkomen.

5. Veeg af met een schone microvezeldoek

Veeg na het aanbrengen van de reiniger het dashboard af met een schone zachte microvezeldoek. Dit zorgt ervoor dat er geen residu achterblijft en dat het dashboard er schoon en glanzend uitziet.

Dashboard Lotion doek

Door deze tips te volgen, kun je het dashboard van je auto veilig en effectief schoonmaken. Vergeet niet om regelmatig het dashboard te onderhouden, zodat het er altijd fris en schoon uitziet.