Hoe maak je het auto interieur schoon?

Het onderhouden van je auto omvat ook het regelmatig reinigen van het interieur. Een fris en schoon auto interieur zorgt niet alleen voor een plezierige rijervaring, maar helpt ook om de waarde van je auto te behouden. In deze blog leggen we uit hoe jij jouw auto in 5 stappen weer schoon en fris krijgt.

Interieur van auto wordt gereinigd met Cartec washandschoen

Stap 1: Voorbereiding

Voor een grondige reiniging is een goede voorbereiding van essentieel belang. Zorg ervoor dat je je auto parkeert in de schaduw of een goed geventileerde ruimte om te voorkomen dat het reinigingsproduct te snel opdroogt. Neem ook de tijd om alle losse voorwerpen, zoals afval en persoonlijke bezittingen, uit de auto te verwijderen.

Stap 2: Verwijder loszittend vuil en stof

Verwijder loszittend vuil en stof met een stofzuiger. Maak gebruik van een stofzuiger met een opzetstuk voor bekleding of borstel om vuil van de stoelen, automatten en andere oppervlakken te verwijderen. Let hierbij goed op kieren, naden en andere lastig bereikbare plekken waar vuil zich gemakkelijk ophoopt. Geef extra aandacht aan deze gebieden voor een grondige reiniging.

Interieur schoonmaken met Interior Multi Cleaner

Stap 3: Breng de interieurreiniger aan

Interior Multi Cleaner is een veelzijdige reiniger die geschikt is voor het schoonmaken van het dashboard, stuurwiel, stoelbekleding, hemelbekleding, kunststof en leer. Spray het product op een zachte microvezel washandschoen en zorg ervoor dat de washandschoen goed vochtig is van het product. Je kunt ook werken met een zachte interieurborstel. Spray het product in dat geval eerst op het oppervalk en wrijf het in met de interieurborstel.

Stap 4: Interieur reinigen en vlekken verwijderen

Gebruik de washandschoen of interieurborstel om het auto interieur te reinigen. Beweeg de washandschoen of interieurborstel zachtjes over de autostoelen, deurpanelen, dashboard, middenconsole en automatten. Maak hierbij cirkelvormige bewegingen en oefen een lichte druk uit om vlekken en vuil effectief te verwijderen. Interior Multi Cleaner is speciaal ontwikkeld om vet, vuil en vlekken doeltreffend te verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. Dit product is veilig te gebruiken op kunststof, textiel en leer, waardoor je met vertrouwen een grondige reiniging kunt uitvoeren.

Interieur wordt schoongemaakt met microvezeldoek

Meer weten over het reinigen van autobekleding? Lees dan ook eens deze blog

Stap 5: Verwijder productresten met een schone doek

Na het reinigen met Interior Multi Cleaner gebruik je een schone (eventueel lichtvochtige) microvezeldoek om overtollig product van de gereinigde oppervlakken te verwijderen.

Na het volgen van deze stappen rij je weer rond in een schoon en fris auto interieur!