In 4 eenvoudige stappen je auto snel en écht goed schoon

Jij als autoliefhebber bent trots op je auto en je wilt deze weer in topconditie krijgen. In deze blog leggen we uit hoe jij jouw auto snel weer laat stralen met een professionele wasbeurt. Heb je na aanleiding van deze 4 stappen nog vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder! 

Stap 1: Auto voorreinigen met een voorreiniger

De eerste stap naar een schone auto is het voorreinigen met een speciale voorreiniger. Deze voorreiniger is ontworpen om hardnekkig vuil en verontreiniging los te weken van de lak van je auto. Spray de voorreiniger gelijkmatig over de auto en laat deze enkele minuten inwerken. Gebruik vervolgens een hogedrukreiniger of een sterke waterstraal om de auto grondig af te spoelen. Spray het product altijd in van beneden naar boven en werk met afspoelen ook in dezelfde richting. 

Auto voorreinigen met Pre Wash

Pre Wash is een professionele voorreiniger uit de Cartec Essentials lijn. 

Stap 2: Velgen reinigen met een velgenreiniger

De volgende stap is het reinigen van de velgen met een velgenreiniger. Velgen kunnen snel vuil worden door remstof en andere verontreinigingen. Spray de velgenreiniger op de velgen en laat het even intrekken. Met Wheel Wash heb je vaak geen velgenborstel nodig. Wil je de binnenkant van de velgen schoonmaken? Gebruik dan een velgenborstel. Spoel de velgen na het wassen af met water. 

Stap 3: Je auto wassen met een autoshampoo

Nu is het tijd om de rest van de auto te wassen met een autoshampoo. Vul een wasemmer met water en voeg een scheutje autoshampoo toe. Gebruik een zachte washandschoen of een autospons om de auto grondig te wassen. Werk van boven naar beneden en spoel regelmatig de washandschoen of autospons uit in een andere wasemmer met schoon water om vuilophoping te voorkomen. Gebruik een vuilzeef om de vervuiling op de bodem van de wasemmer te houden. Spoel de auto vervolgens af en droog deze af met een professionele droogdoek van microvezels. 

Washandschoen in een Cartec wasemmer met sop

Gebruik altijd een professionele washandschoen of autospons wanneer je de auto wast. 

Stap 4: Auto beschermen met een Spray Wax

De laatste stap is het beschermen van de lak van je auto met Quick Spray Wax. Quick spray Wax biedt een extra laag bescherming en geeft de lak een mooie glans. Spray de wax gelijkmatig over de auto en gebruik een hiervoor bedoelde schone microvezeldoek om de wax gelijkmatig uit te poetsen. Hierdoor krijgt de lak een mooie glans en wordt deze beschermd tegen vuil en weersinvloeden.

Conclusie

Met deze 4 stappen kun je zelf je auto op een professionele manier schoonmaken en beschermen. Begin altijd met een voorreiniging, reinig de velgen apart, was de auto grondig met een autoshampoo en sluit af met een beschermende spray wax. Op deze manier kun jij als autoliefhebber weer trots zijn op een glanzende en stralende auto!