Saharazand op je auto? Volg deze 5 stappen

Een naderende wolk Saharazand trekt richting Europa kan de uitstraling van je auto drastisch veranderen. Maar geen zorgen, met de juiste aanpak verwijder je het saharazand veilig van en je auto en laat je deze weer stralen. Hier is een stapsgewijze gids om je te helpen!

Dit moet je weten voordat je begint

Saharazand moet snel van de lak verwijderd worden om krassen en ingebrande plekken te voorkomen. Saharazand werkt als schuurpapier. Ga dus niet direct aan de slag met een autospons of washandschoen!

Lijst met benodigdheden:

Stap 1: Week saharazand los met Pre Wash

Gebruik eerst een voorreiniger zoals Pre Wash om het zand los te weken. Breng het product aan op de vuile auto en laat het even intrekken voordat je het afspuit met water. 

Stap 2: Spoel saharazand af met water

Gebruik een waterstraal op hogedruk en verwijder het product en saharazand. Spoel de auto af van beneden naar boven in horizontale bewegingen. Zo maak je optimaal gebruik van de hogedrukreiniger. 

Stap 3: Saharazand weg? Was de auto 

Was de auto met een washandschoen en Cartec Essentials Wash & Wax Shampoo. Werk de auto deel voor deel af in de lengterichting om geen plek over te slaan. Gebruik een vuilzeef in de emmer zodat overgebleven zand in de emmer blijft en geen krassen veroorzaakt. 

Stap 4: Spoelen van de auto en drogen

Spoel de auto af. Gebruik bij voorkeur een waterstraal op laagdruk zodat de waterfilm sneller breekt en het drogen makkelijker wordt. Droog de overgebleven waterdruppels met de Drying Towel. 

Stap 5: Bescherm de lak

Behandel de schone en droge lak met Cartec Essentials Quick Spray Wax voor een diepe glans en bescherming tegen waterspots. Wrijf de spray wax gelijkmatig uit met een microvezeldoek.

Door deze stappen te volgen, kun je Saharazand effectief van je auto verwijderen en hem weer laten stralen als nieuw. Ontdek alle Cartec Essentials reinigingsproducten via -> www.cartecessentials.com