Wat is de Cartec Essentials lijn?

In 2021 heeft Cartec de Essentials productlijn gelanceerd. Producten die speciaal zijn geselecteerd voor de echte autoliefhebber. Hoe is deze productlijn ontstaan? En wat is het voordeel van het gebruik van deze auto onderhoudsproducten? Een korte samenvatting.

Sinds 1986

Cartec Essentials is een productlijn van Cartec, niet verrassend toch? Cartec is een familiebedrijf welke sinds 1986 bezig is met het ontwikkelen en produceren van auto onderhoudsmiddelen. Het bedrijf doet dit vanuit de eigen laboratorium- en productiefaciliteiten hier in Nederland. Cartec richt zich met zijn productassortiment op de automotive industrie. Poetsbedrijven, autowasstraten, autodealers en professionele detailers gebruiken de producten dagelijks om de auto’s weer in topconditie te krijgen.

Cartec Essentials in kofferbak met wasemmer

‘Selected for Car Lovers’

Vanuit deze ervaring heeft Cartec besloten om een productlijn op te zetten speciaal voor particuliere autoliefhebbers: de Cartec Essentials productlijn. In Nederland en België worden deze producten aan particuliere autoliefhebbers verkocht door meer dan 250 professionele verkooppunten, die zelf ook bekend zijn met de toepassing van de producten. Hierdoor kunnen zij altijd goed advies geven. Deze verkooppunten zijn te vinden via de verkooppunten kaart in het hoofdmenu; er is bijna altijd wel een verkooppunt in de buurt. En natuurlijk zijn de producten ook eenvoudig te bestellen via onze webshop.

De Cartec Essentials productlijn

De Cartec Essentials productlijn bestaat uit 17 producten. De producten zijn gebruiksklaar, wat betekent dat ze niet eerst verdund hoeven te worden (op de autoshampoo’s na). Het assortiment bevat een aantal speciale reinigers, zoals Insect Remover tegen hardnekkige insectenresten, Fallout Remover voor het verwijderen van vliegroest (lees ook onze blog over het ‘verwijderen van vliegroest’) en bijvoorbeeld Tar Remover voor het verwijderen van teerresten. Daarnaast bevat het assortiment ook producten voor het reingen, wassen en beschermen van de auto. Kijk bij onze productcategorieën om alle producten te ontdekken en de bijbehorende accessoires.

Cartec Essentials producten in kofferbak compleet

Vragen over de producten?

Je kunt onze ‘tips & tricks’ pagina bekijken, waarin we regelmatig tips delen voor het reinigen, wassen en beschermen van de auto, of bekijk ons Youtube kanaal, waar we een aantal productvideo’s met uitleg hebben staan. Maar ook onze klantenservice is dagelijks bereikbaar op werkdagen via telefoon, mail of Whatsapp. Uiteraard proberen wij zo snel mogelijk antwoord te geven!